Radyo Hiraş - Hayatın Frekansı 90.8 | 0236 2 340 340 Home

Recent posts: HABER

Lady Gaga ‘dan yeni proje

Ünlü şarkıcı Lady Gaga bir çok ünlü şarkıcı gibi kozmetik sektörüne giriyor.

Çılgın tarzıyla bilinen Gaga şu sıralar markasının isim hakkıyla ilgili çalışmalar yapıyor.

Çok yakında piyasaya kendi makyaj malzemelerini çıkaracak olan şarkıcının ürünlerinin de oldukça çılgın olması bekleniyor.

22 Mayıs 2018 Genel Read more

FERİDE HİLAL AKIN VE İLYAS YALÇINTAŞ “ŞEHRİN YOLU”NU ÇOK HIZLI YÜRÜYORLAR…

Cuma günü müzikseverlerle buluşturdukları “Şehrin Yolu” şarkısında düet yapan Feride Hilal Akın ve İlyas Yalçıntaş 3 günde 5 Milyon izlenme rakamına ulaşarak doğru yolda yürüdüklerini gösterdiler…

Geçtiğimiz aylarda “Gizli Aşk” teklisi ile müzikseverlerin karşına çıkan Feride Hilal Akın şarkısı müzik listelerinde tırmanmaya devam ederken bir sürpriz yaparak bu kez de “Şehrin Yolu” ile karşımıza çıktı.

Sözü ve bestesi İlyas Yalçıntaş’a, aranjesi de Aytaç Kart’a ait ait olan Şehrin Yolu şarkısının video klibinde de birlikte kamera karşısına geçen ikili Hasan Kuyucu yönetmenliğinde film tadında bir video klibe imza attılar. Zincirlenmiş ve prangalanmış kavuşamayan iki aşığın hikayesini anlatan video klip izleyenleri derinden etkiliyor. Teklinin film afişi mantığında hazırlanan kapağı ise dikkatleri üzerine çekti.

15 Mayıs 2018 Genel Read more

Gilad Atzmon, konser verdi…

Ünlü İngiliz caz müzisyeni, yazar ve tanınmış Filistin aktivistlerinden Gilad Atzmon, İstanbul’da konser verdi.

İsrail doğumlu sanatçı, “Baba Konser” serisi kapsamında Kadıköy’deki Baba Sahne’de müzikseverlerle buluştu.

Türkiye’de bulunduğu için memnuniyetini dile getiren sanatçı, “Gaza Mon Amour” (Aşkım Gazze) adlı şarkısıyla başladığı konserde, “Bu şarkı açıkçası benim için çok önemli. Yeryüzünün en cesur halkı için söyleyeceğiz. Filistin halkından bahsediyorum.” diye konuştu.

“In a Sentimental Mood” ile “The Romantic Church” adlı şarkılarının da aralarında bulunduğu bir repertuvarı yorumlayan sanatçıya, davulda Volkan Öktem, piyanoda Serkan Özyılmaz, bas gitarda Alp Ersönmez, gitarda Sarp Maden eşlik etti.

Gilad Atzmon, Kudüs’teki Rubin Müzik Akademisi’nde Caz ve Beste Bölümü’nde eğitim aldı. Exile (Sürgün) adlı albümü, BBC tarafından 2003’ün müzik albümü seçilen sanatçı, kariyeri boyunca 12 albüme imza attı.

Saksafonun yanı sıra klarnet ve farklı yerel sesli çalgılar da çalabilen Atzmon, eserlerinde siyasi temalar ile Ortadoğu müziğine yer verdi.

Sanatçının, “Kafası Karışıklar için Kılavuz” ile “Tek ve Biricik Aşkım” adlı romanları 24 dile çevrilirken, 2011’de yayınlanan “Göçebe Kimlik” kitabı ise 11 dilde yayımlanmıştı.

26 Nisan 2018 Genel Read more

Linet’den yeni klip

Linet’in Seyhan Müzik GOLD etiketiyle müzik marketlerde yerini alan “BİLİR MİSİN” isimli son albümünün ikinci video klip çalışması “HİKAYE” isimli şarkısına çekildi.

Albümün çıkış şarkısı “Kandıra Kandıra”nın ardından yoğun bir radyo turu yapan Linet ulusal ve yerel radyocu dostlarının önerileri doğrultusunda söz ve müziği Zeki Güner’e ait olan “Hikaye” şarkısına Kemal Başbuğ yönetmenliğinde klip çekti.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde yaptığı lansman konserindeki renkli görüntülerden oluşan video klipte, ünlü oryantal Didem danslarıyla Linet’e eşlik etti. Şarkının düzenlemesi Okan Akı’ya ait.

23 Nisan 2018 Genel Read more

İdil Biret’in Tüm Çalışmaları Tek Albümde!

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, 60 yıllık sanat hayatı boyunca yaptığı bütün stüdyo kayıtlarını 130 CD ve 4 DVD’de topladı!

Devlet Sanatçısı olan dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret, 130 CD ve 4 DVD’yi kapsayan bir paketi Türkiye ve dünyada piyasaya çıkararak, sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Biret’in 1959’dan beri yaptığı bütün stüdyo ve bazı konserlerin kayıtlarını içeren çalışmaları, büyük bir kutu içerisinde mayıs ayında tm dünyada müzik marketlerdeki raflarda yerini alacak.

İdil Biret, sanatseverlerle buluşacak çalışması için heyecanlı olduğunu belirterek, ilk plağını 1957 yılının sonunda kaydettiğini hatırlattı.

KONSER KAYITLARI DA VAR

“Benim için kayıt yapmak, 1950’lerde yepyeni bir şeydi. O zamanda çok fazla kayıt yapılmıyordu. Eskiden plak kayıtları daha nadirdi. O yüzden çok önemliydi. O alışkanlıkla bugüne kadar durmadan plak yaptım” diyen Biret, piyasaya çıkacak eserinde stüdyo kayıtlarının yanı sıra konser kayıtlarının da olduğunu aktararak, şunları söyledi:

ZAMANIN FARKINDA DEĞİLİM

“Ben, zamanın farkında değilim. Tek farkında olduğum zaman, müzikteki zaman. Piyano çalarken zaman geçiyor ve o anı çok derin yaşadığım için pek farkına varmıyorum nasıl geçtiğinin. Müziğin ritminde zamanı hissediyorsunuz. Zamanın içinde ne kadar zamanda hangi eseri çaldığınızı fark ediyorsunuz. 60 sene benim için çok da bir şey ifade etmiyor, etki yapmıyor. 130 kayıt düşünüldüğünde epeyce bir çalışma. Ben hiç şikayetçi değilim. Plak yapmayı da kayıt yapmayı da seviyorum.”

21 Nisan 2018 Genel Read more

Bilge Nihan’dan Yeni Şarkı ‘Felek’

Geçtiğimiz yıl Bahadır Tatlıöz’le birlikte seslendirdiği “Net” şarkısı ile uzun süre müzik listelerinin en üst basamaklarından düşmeyen Bilge Nihan, yepyeni bir Sıla şarkısını sevenleriyle buluşturuyor.

“Felek” şarkısının sözleri Sıla Gençoğlu imzası taşırken, müziği ise Kerem Türkaydın’a ait. Şarkının düzenlemesinde ise Cüneyt Yamaner’in imzası bulunuyor.

Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan ve adeta Mısır çöllerini aratmayan Patara Plajı, bu kez Bilge Nihan’ı ağırladı. Çekimleri yaklaşık 2 gün süren klipte yönetmen koltuğunda Serdar Börcan vardı.

Yorgun ama hayatın onu sorgusuzca dönüştürdüğü yeni halinden de memnun, hatalarından ders almış, yalnız bir kadının da ne kadar güçlü olabileceğini anlatan bir kadın görüyoruz klipte. İlk defa bir projede bir araya gelen Serdar Börcan ve Bilge Nihan ikilisini daha birçok projede yan yana göreceğiz gibi görünüyor.

21 Nisan 2018 Genel Read more

Nazlı Hamarat Hamile Olduğunu Duyurdu!..

Nazlı Hamarat Hamile Olduğunu Duyurdu!..

İşte Benim Stilim yarışmasına katılması ile adını iyice duyuran şarkıcı Nazlı Hamarat 31 haftalık (7,5 ay) hamile olduğunu Instagram hesabından duyurdu.

Hamile takipçilerine çatlaklar için krem önerisi veren Hamarat’ın bebeğinin babasının kim olduğu henüz bilinmiyor…

12 Nisan 2018 Genel Read more

Dream Theater Yeni Albüm Hazırlığında

Dream Theater Yeni Albüm Hazırlığında

Vokal James LaBrie, 14’üncü stüdyo albümü için çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

ABD’li progresif metal grubu Dream Theater, yeni albüm hazırlığında olduklarını duyurdu.

Bir radyo programına katılan Dream Theater’ın vokali James LaBrie, 14’üncü stüdyo albümü için çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Haziranda stüdyoya girerek yeni albüm üzerine yoğunlaşacaklarını vurgulayan James LaBrie, yeni albümlerini Şubat 2019’da piyasaya sürmeyi planladıklarını aktardı.

Vokalin söylediğine göre grup yeni albümü çıkardıktan sonraki ay dünya turnesine başlayacak.

12 Nisan 2018 Genel Read more

1 2