AB Rh Pozitif (+) ve AB Rh Negatif (-) Kan grublu üyelerimiz
ATİLLA@hiras
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 20:02
Siz ya da bir yakınınız.. Veya bir başkası... örneğin dünyaya gözlerini yeni açmış, henüz hiç birşeyden habersiz bir bebek... Daha okula bile başlamamış, minik bir yavrucak.. Nişanı yeni yapılmış ve düğün hazırlıkları içinde olan genç bir kız... Askerden yeni dönmüş, ailesine kavuşacak bir adam düşünün. Bir kaza oldu, ya da bir hastalığa yakalandı.
Hasta yatağında bir damla kana acil ihtiyacı olan ve kısa bir sure içerisinde bulunamaz ise tüm umutları, yarınları bitecek olan birini, hayata, dostlarına hoşçakalın diyebilecek bir fırsatı bile olmayan birini düşünebiliyor musunuz?
Sizi duyarlı olmaya davet ediyoruz! Toplumumuzda bir damla acil kana ihtiyacı olan, yarına umutla bakmak ve gülmek belki de tekrar eskisi gibi mutlu olmak isteyen bir çok insan var.
Acil kan ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için lütfen bu topici önemseyin! Kan vermeye sıhhi bir engeliniz yoksa kan verin. Acil kan duyurularında bulunan kimselere yardımcı olun, Yarınlara umut olun. Can verin. Hayat verin! Bir yaşamın umudu olun özellikle AB Rh Negatif (-) Kan grublu üyelerimiz çok yakında( ABRhNEGATİF KAN GURUBU)kurulacaktır bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
ÇÜNKÜ BEN İNSANIN BİR BAŞKASINA MUHTAÇ OLDUĞU YERDEYİM!!!
[ Yeniden düzenleyen:: ATILLA@hiras Tarih: 25-02-2008 20:12 ]
HekimhaN
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 22:14
Site Demirbaşı
Bugüne kadar 4 kez kan verdim aslında bunu düzenli hale getirmemiz gereken bir olay son kan verişimde doktor 1 yıl kan vermeyeceksin demişti gün olarak 1 yılı geçmiştir bu günlerde tekrar kan vermek isterim Atilla@hiras a konu için çok teşekkürler herkesi kan vermeye bende davet ediyorum kan vermenin yararlarıda var tabiiki en büyük yararı ihtiyacı olan bir insana yardımcı olabilmek belkide bir hayat kurtarmak
Kan Vermenin Faydaları
1. Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
2. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
3. Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
4. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
5. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
6. Kan bağışçısı her kan verdiğinde:
AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
7. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.
8. Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezleri'nden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.
9. Beyaz ırkın yüzde 85'i Rh pozitif, yüzde 15'i ise Rh negatif kana sahiptir. -------------------------------------------------------------------------------------------- That´s You God Knows What Lies Behind You...
ARNAVUTKIZI
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 22:15
Bagımlı Üye
ii akşamlar bu faydalı konuyu açıp paylaştığınız için çok tesekkurler umarım duyarlı arkadaslarımızn da dıkkkkatını çeker
ATİLLA@hiras
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 22:24
ABRhNEGATİF KAN GURUBU oluşturacağız lütfen kan gurubunuzu da ekleyin yorumlarınıza --------------------------------------------------------------------------------------------
HekimhaN
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 22:26
Site Demirbaşı
Benim kan grubum tutmuyor benmikisi A rh (+)
GENCER
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 22:55
Suyu ısındı
Çok güzel bir konu tebrikler.Bundan bir yıl önce yine hiraşta başlatılan bir kampanya ile duyarlı hiraş dinliyicileri ve üyeleri ile 13 şubat 2007 tarihinde radyo hiraşta toplandık ve kan verdik.O günden beri düzenli olarak bunu sürdürüyorum.Duyarlı ve sağlıklı her insan bunu yapmalı, bizim veya bir yakınımızın da buna ihtiyacı olabilir.Birkez olsun kendi açınızdan bakıp ihtiyacı olanların yerine kendinizi koyarsanız kan vermenin önemini anlamanıza yardımcı olur.Lösemi hastalarının hergün periyodik olarak kanlarının değişmesi gerekir.Talesemi hastalarının 3 haftada bir kanlarının değişmesi gerekir.Bu ve buna benzer birçok ihtiyaç için sizde bir kez daha düşünün.Birileri nasıl olsa bunu yapıyordur diye düşünmeyin,Bir gün sizinde o birilerine ihtiyacınız olabilir.
(Benim kan grubum A RH+)
datlum_00
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 23:15
Geçerken Ugradım
ab rh (+) benim kanım
sadece ihtiyac olundugunda deil fırsat buldukca kan verelim
--------------------------------------------------------------------------------------------
HAYAT KUCUK BİR GULUMSEMEDEN İBARETTİR...
reddeath
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 23:19
Geçerken Ugradım
tüh yaa bn kanın deyil ama elimden gelen yardımıı yapacağımm hep günahmı işlicez bea bbirazda sevap işleyelimm
nilgun
25 Şubat 2008 Pazartesi, Saat 23:38
Tecrübeli üye
bu güne kadar sadece iki defa kan verebildim senede iki defa mesaj geliyor buranin ambulansindan ve eger atesim yoksayada kisa zaman arasinda ateslenmediysem ucuk sikmadiysa grip olmadiysam kan vermeye davet ediyorlar.
18 doldurmus olmak sarti tamiki bu yüzden daha sadece iki defa verdim. bu senede verebilirim eger o gün sinavim olmassa ama ben asil türkiyede manisada vermek istiyorum ama bu mümkünmü yazin arastircam. yurt disindan oldugum icin olmaya bilir ama insallah mümkündür.
bencede herkez vermeli merak etmeyin yarim litre kandan hic birsey olmuyor ben hala yasiyorum ve sahligim yerinde hatta hastalik falan varsa sizlere haber bile veriyorlar korkmayin sizde can kurtarin arkadaslar benim icim rahat kesin sizinde rahat olacakdir.
0 Rh Positiv (kredi karti gibi kart verdiler üzerinde yaziyor)
rahmican
26 Şubat 2008 Salı, Saat 00:26
Takılıyor
evet super bır konu ama benımde (ABrh+) yardımcı olabılırsek ne mutlu bıze... --------------------------------------------------------------------------------------------
hiç bir sevap mutlu etmediki beni seninle girdiğim günahlar kadar......
ZABU
26 Şubat 2008 Salı, Saat 09:01
Bagımlı Üye
benimde malesef( 0 RH fozitif )ama tanıdığım insalarda eğer böyle bir kan gurubu bulursam buraya bilgi bırakırım gene
lütfen herkes duyarlı olsun arkadaşlar bu yarın bir gün sizin başınızada gelebilir --------------------------------------------------------------------------------------------
İNSAN İSTEDİKTEN SONRA HER ŞEYİ YAPAR!!!!!!! " YETER Kİ İÇİNDEN YAPMAK İSTESİN"
MaNiSaM_45
26 Şubat 2008 Salı, Saat 09:53
Geçerken Ugradım
kan grubum
AB RH (+)
cep: 05359824739
her zaman kan vermeye hazırım arkdaşlar acil bir durumda aramanız yeterli olur. yeterki bir insan daha yaşasın
blueicee
26 Şubat 2008 Salı, Saat 11:39
Yeni Yetme
çok faydalı bi topic.tebrik ederim ati.yine farkını ortaya koydun benim kan grubum brh+ --------------------------------------------------------------------------------------------
ardore
26 Şubat 2008 Salı, Saat 14:19
Takılıyor
atı benım kan gurubum AB RH (+) ne zaman lazım olursa verırım
ŞEREFSİZLERİN ŞEREFSİZCE YAŞADIĞI BU DÜNYADA, ŞEREFSİZCE YAŞIYORSAN, ADİLİĞİNE BONCUK TAKTA NAZAR DEĞMESİN.!!!
[ Yeniden düzenleyen:: ardore Tarih: 26-02-2008 14:19 ]
paradoxs45
26 Şubat 2008 Salı, Saat 15:15
Bagımlı Üye
benim kan grubum 0 rh + herkes alabilir ama ben herkesden almam
keşke kan verebilsem ama zaten almazlar yaşım küçük daha 15
[ Yeniden düzenleyen:: paradoxs45 Tarih: 26-02-2008 16:23 ]