|
|
|
Manisa'nın öncelikli sorunlarından olan hurdacıların kent merkezi dışına taşınması için 30 Haziran tarihine kadar verilen süre doldu.
Dün denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 14 işyerinin faaliyete devam ettiğini belirledi. İşyeri sahipleri ile görüşen ekipler, yeni yapılan Hurdacılar Sitesi'ne taşınmamakta diren 14 işyeri hakkında tutanak tutarak mühürledi. Bazı işyerlerinde zabıta ekiplerinin çalışmasını engelleyen işyeri sahiplerine polis müdahale etti.
Hurdacıların kesin olarak il dışındaki sitelerine taşınması konusunda, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Hurdacılar Odası Başkanı İbrahim Taban ve Hurdacılar İşyeri Yapı Kooperatif Başkanı Şükrü Büyük'ün yaptığı toplantıda 30 Haziran tarihine kadar verilen süre önceki gün doldu. Yapılan tüm uyarılara ve ikazlara rağmen, işyerini taşımayan 14 hurdacı esnafının işyerleri, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. Kent içerisinde yarattığı kötü görüntü ve çevre kirliliğini önlemek, vatandaşlardan hurdacı esnafı ile ilgili gelen şikâyetleri çözmek için bir süredir çalışma yapan Manisa Belediyesi, bir yıl önce yapımına başlanan Hurdacılar Sitesi'nin tamamlanmasına kadar esnafa bir yıl eski yerlerinde çalışma izni vermişti. Site tamamlandıktan sonra ise, alınan ortak kararla 30 Haziran tarihine kadar süre tanınmıştı. Alınan karara uymayan esnaf hakkında dün, Zabıta ekipleri tarafından işlem yapılarak işyerleri mühürlenmeye başlandı. Özellikle Kenan Evren Küçük Sanayi Sitesi içinde ve çevresinde konuşlanan hurdacılara yönelik yapılan denetimlerde, kararın kendisine tebliğ edilmesine rağmen işyerini boşaltmayan esnafla zabıta arasında tartışma yaşandı. KESS içerisinde faal olarak çalışan hurdacılara gelen ekipler direnişle karşılaştı. İşyerinde hurda olmadığını ve bu nedenle işyerini taşımayacağını belirten hurdacılar, zabıta ekiplerine direndi. Emniyet güçlerinin müdahalesiyle dükkan sahipleri işyerinden çıkartılarak mühürlendi. Manisa merkezde 31 tane hurdacının bulunduğunu, bunlardan 17 tanesinin yeni yapılan Hurdacılar Sitesi'ne taşınarak, eski işyerlerini irtibat bürosu olarak kullanmaya başladığını belirten yetkililer, 14 işyeri hakkında gerekli işlemin yapılarak mühürlendiğini, kendilerine taşınmak için ek süre verildiğini belirttiler.
Bu Haber 157 defa okundu
|
|
|
|
|
|