Flash Player Yükleyin.
Ana Sayfa Fun Club İçerikler Servisler
   
Hiraş İnfo
Hakkımızda
Hiraş Künye
Yayın Akışı
Teknolojimiz
Reklam Bölümü
Prodüksiyon
Basında Hiraş
İletişim
Sitene Radyo Ekle
Programcılar
Aşklambaç
Keyfi Alem
Hale Devri
Hiraş Caddesi
Cümle Alem Show
Hayatın Ritmi
Son Durak
Nazmi'yle Aperatif
Bülent'in Ayak izleri
Radyocu
Funclub Login
Şu an Hiraş'ta 18 üye ve 6 ziyaretçi var
Üye Adı :
Şifre :
Yeni Üyelik
Şifremi Unuttum
Güler: "Ben zam sevmeyen bir bakanım" - 03 Temmuz 2008 Perşembe, Saat 21:00
ANKARA (ANKA)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 5.5 yıl boyunca doğalgaz ve elektriğe zam yapmamak için gayret ettiklerini belirterek, “Bu o gün de doğruydu. Bugün de yaptığımız doğru. Ben zam sevmeyen bir bakanım. Ancak Türkiye, elektrik ve doğalgazda Avrupa'nın ucuzları arasında” dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısının görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları savundu. Türkiye'nin doğalgaza bağımlı bir ülke olmasına rağmen 5.5 yıl doğalgaza ve elektriğe zam yapmamaya gayret ettiklerini ifade eden Bakan Güler, “Bu o gün de doğruydu. Bugün yaptığımız zam da doğru. Ben zam sevmeyen birbakanım. Ancak Türkiye, elektrik ve doğalgazda Avrupa'nın ucuzları arasında” dedi.

Bakan Güler, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın Ilısu Barajı'yla birlikte sular altında kalacak olan Hasankeyf'le ilgili eleştirilerini de yanıtladı. Hasankeyf'te bütün taşların işaretlendiğini, aslına uygun olarak taşınacağını ifade eden Bakan Güler, “Bu işi ODTÜ gibi iyi bilen uzmanlara bırakalım. Tarihi bir zenginliği yok edemeyiz.  Oraya su götürüyoruz, iklimi değişecek. Oraya hayat gelecek. Hasankeyf'in yüzde 80'i taşınacak. Biz yerdeki taşında hakkını düşünüyoruz. O bölgede bizim. Ben oraya Alman, İsviçre ve Avusturyalı bakanları götürdüm. Art niyetli insanlara karşı çobanı bile götürdük. Biz oraya deniz götürüyoruz. Tabi ki güvenlik açısından önemli. Tabi ki bazı mağaralar sular altında kalacak ama biz oraya su götürüyoruz” diye konuştu.

Bakan Güler'in konuşmasının ardından birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, 8 Temmuz Salı günü toplanmak üzere birleşimi kapattı. (ANKA)


Bu Haber 27 defa okundu
Ana Sayfa - Politika - Güler: "Ben zam sevmeyen bir bakanım"
Bu habere yorum eklemek için üye girişi yapmalısınız. Yorum yazmak için üye olmalısınız.
 
Ana Sayfa | Fun ClubForumlar | Okey Oyna | Tv izle | Klipler | Kliptonik | Video Klip | Online
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2002 - 2008 Manisa Hiraş Radyo Yay. Tan. Rek. Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.